Sanct Bernhard Spirulina kapszula 300mg 360db
Cikkszám: | 3476 |
Elérhetőség: | Rendelhető |
Gyártó: | Sanct Bernhard |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szerezhető hűségpontok: | 76 |
|
|
A spirulina alga egy természetes multivitamin, a legösszetettebb vitamin és ásványianyag forrás szervezetünk számára. Antioxidáns, csökkenti a vérnyomást, lassítja az érelmeszesedést, csökkenti az éhségérzetet, serkenti az agyműködést, serkenti az egészséges bélflóra kialakulását, ízületi problémákra jótékony hatású, cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott, javítja a bőr állapotát, fiatalságát. Az alga méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. |
Leírás és Paraméterek
Sanct Bernhard Spirulina kapszula 300 mg 360db
Antioxidáns, csökkenti a vérnyomást, lassítja az érelmeszesedést, csökkenti az éhségérzetet, serkenti az agyműködést, serkenti az egészséges bélflóra kialakulását, ízületi problémákra jótékony hatású, cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott, javítja a bőr állapotát, fiatalságát. A spirulina alga egy természetes multivitamin, a legösszetettebb vitamin és ásványianyag forrás szervezetünk számára. Mert az alga méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal.
Mi ez a csoda táplálék?
A Spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga, növénytani jelentése, "spirulina=kicsi spirál", ugyanis a mikroszkóp alatt spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a Spirulina nem növény, mivel nincs sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma, ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis által tiszta táplálékká alakítják át.
A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt.
A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza a Spirulina alga.
Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.
A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav.
A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén hatékonyabb, mint a tejpor.
A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.
Tökéletes összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez
-
a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.
-
vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
-
koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást.
-
klorofilban is gazdag, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő, és tisztító hatású fitonutriens.
-
krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében
-
cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben adalékként használják.
-
jódtartalma, mely normalizálja a pajzsmirigy működését.
-
Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem képes elõállítani.
Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség.
Az algában bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően.
Ásványi anyag tartalma
Bár a proteinek az élet építőkockái, nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet metabolizmusára. A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában:
-
Cink: (39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges ásványanyag.
Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre. -
Foszfor (8,42 mg/kg) Az emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget. Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin emésztését.
-
Kálcium: (1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az izmok idegpálya átvitelében. A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz grammonként, mint a tej.
- Kálium: (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást okozhat.
-
Magnézium: (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így szívrendellenességet is okozhat.
Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein beépülését. -
Mangán: (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt. Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének stabilizálását.
- Szelén: (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták, ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést.
-
Vas: (580 mg/kg) Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes korú nők között.
Vitamin tartalma
A spirulina számos vitamint is tartalmaz, melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában:
-
Biotin: (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal elpusztítja a biotint.
-
Cobalamin vagy B12: (2 mg/kg) Az összes vitamin közül ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezetnövényi forrásból. A spirulina nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját, korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával is járhat.
-
Folsav: (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő hemoglobin képződésében.
Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment betegségeket, korai őszülést okoz. -
Inositol: (350 mg/kg) Életfontosságú lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához. A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után. Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást.
-
Niacin: (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos koleszterinszint csökkentő.
-
Pyridoxin vagy B6: (3 mg/kg) Szerepet játszik a protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani.
-
Pantoténsav: (11 mg/kg) "Stressz" vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe.
-
Riboflavin vagy B2: (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz.
-
Thiamine vagy B1: (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime. Fenntartja a vér glukóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik.
-
Tocopherol vagy E-vitamin: (190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a tiszta búzacsira grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az öregedés ellen.
A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.
A Chlorella és a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok
Milyen problémákat orvosol?
Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalmuknak köszönhetően:
-
serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak és B-vitaminok,
-
fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin,
-
javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát - ásványok, aminosavak, klorofill,
-
véd a csontritkulás ellen - ásványok, nyomelemek,támogatja a daganat elleni védelmet - nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak,
-
segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill, fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!),
-
támogatja a vérképzést - ásványok, B-vitaminok, klorofill,
-
mérsékeli az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást
-
javítja a sejtanyagcserét - klorofill, króm, szelén, zsírsavak.
-
alkalmas cukorbetegek komplex gyógyítására, az inzulinfüggõknél csökkenthetõ az inzulinmenynyiség.
-
a bél tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén, krónikus bélbetegség fennállásakor
-
fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól
-
vastartalma megelőzi a vashiányos vérszegénységet.
Mennyi idő múlva érezhető javulás?
Az érezhető változás vagy javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2 hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan (szünet nélkül) is szedhető.
Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más szükséges szakember véleményét!
Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem fogyaszthatnak!
Hatóanyagok - 1 kapszulában:
B12-vitamin (canokobalamin): 0,66 µg
Spirulina alga: 300 mg
Ajánlott napi adag: 3x 3-4 kapszula fél órával étkezés előtt
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Kiszerelés: 360 db
Származási hely: Németország
Forgalmazza: ODP Vital Kft.
Kedvező 7.525 Ft-os ár! Rendelje meg Sanct Bernhard Spirulina kapszula 300mg 360db termékünket! Írja meg róla véleményét!