Natura
A retekcsíra tisztító hatása külsőleg, belsőleg, egyaránt érvényesül. Kitisztítja a beleket, megszabadítja a lerakódott salakanyagoktól és kórokozóktól, erősen vízhajtó, és a húgyutakat is tisztítja. A lerakódott nyákot oldja, csökkenti a felső légúti betegségek gyulladásait, megszabadít a hörghuruttól, az arc-, orr- és homloküreg gyulladástól. Enyhülést hoz az állandó orrduguláskor is.
A szőlőcukor az egyik leghatékonyabb energiaforrás, amelyre a szervezetünk összes sejtjének szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működhessen. Glikémiás indexe magas, tehát nagyon gyorsan emeli a vércukorszintet, éppen ezért két területen a leggyakoribb az alkalmazása: cukorbetegeknél, a hipoglikémia megelőzésére, illetve sportolóknál az energiaszint növelésére, edzések, versenyek előtt vagy közben, mert fokozza az állóképességet és kitolja a fáradtságot.
A csicseriborsó alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény magában foglal karotint, valamint E-vitamint is.
A csicseriborsó alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény magában foglal karotint, valamint E-vitamint is.
A Natura Csicseriborsó Liszt felhasználható krémleves, humusz, lepénykenyér készítéséhez, ételek besűrítéséhez.
A Natura Csicseriborsó Liszt felhasználható krémleves, humusz, lepénykenyér készítéséhez, ételek besűrítéséhez.
A Natura Hajdinaliszt felhasználható palacsinta, kenyér, lepény készítéséhez.
A Natura Hajdinapehely főzési ideje pár perc. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe. Akár együtt főzhető kölessel is.
A kalciton elnevezésű termék a csontritkulás és az ízületi problémák természetes gyógyítója. Kalcium pótlására szolgáló élelmiszer. Fogyasztható bármilyen ételbe keverve, illetve joghurtban, müzliben stb.
A Natura kókuszliszt szinte bármely diétába könnyen beilleszthető, számos előnyös tulajdonságának köszönhetően. Ilyen diéta lehet a paleolit étrend, az Atkins-diéta vagy egyéb testsúlycsökkentő étrend.
A Natura Kölesliszt a köles finomra őrlésével készült liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére, vagy pl. lisztérzékenyek étrendjében kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva maximum 30% arányban.
A Natura Kölesliszt a köles finomra őrlésével készült liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére, vagy pl. lisztérzékenyek étrendjében kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva maximum 30% arányban.
A Natura Magkeverék felhasználható házi kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, illetve müzlibe, salátákhoz.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A magas rost- és fehérjedús bio vörös lencse elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A magas rost- és fehérjedús bio vörös lencse elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
A Natura Tahini Szezámkrémpor pirítással élvezetesebbé, ízesebbé és könnyebben emészthetővé varázsolt szezámmag őrlemény. Finomra őrölt szezámmag tengeri sóval keverve, a legegyszerűbb ételízesítő, melyet bármilyen étel ízesítésére, vagy akár vajaskenyéren is remekül felhasználható.
A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző (többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző) anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző (többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző) anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
A Natura Búzakeményítő felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére.
A Natura Natur Vega, só és mesterséges ízfokozók nélküli ételízesítő, mely szárított zöldségekből és fűszerekből áll. 1 liter vagy 1 kg ételhez 1 evőkanál keverék javasolt.
A zabpehelyliszt tápanyag összetétele rendkívül figyelemre méltó. Gabonaféléink között az egyik leggazdagabb fehérjeforrásnak számít. Lassabban felszívódó szénhidráttartalma miatt fogyókúrázóknak, illetve cukorbetegeknek kitűnő választás a fehér liszt teljes vagy részbeni helyettesítésére, de rosttartalma miatt MINDENKINEK ajánlott! A csökkentett szénhidráttartalmú lisztek fő összetevője.
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2 db.
A zabkorpa élelmi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, rendszeres fogyasztása hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, csökkenti a koleszterinszintet, segíti a bélrendszer, főleg a vastagbél munkáját, kordában tartja a vércukorszintet. Fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják, hiszen csökkenti a szénhidrátok és zsírok felszívódását, eltelíti a gyomrot.
A búzaliszt sikértartalmának növeléséhez, kenyérsütéshez. A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve – javasoljuk az ízfokozómentes Veganatura ételízesítőt – kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet készíthetünk.
Otthoni kenyérsütéshez, alacsony sikértartalmú liszt javításához ajánlott. A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve, kirántva, vagy kisütve a húshoz erősen hasonló állagú és ízű feltétet készíthetünk.
A búzacsíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. Bár a magnak csak kis részét alkotja, magas a tápértéke. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz.
A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. A lisztérzékenyek étrendjében a kenyér pótlására szolgáló készítmények egyik alapanyaga. Gyakran használják finom dúsítóanyagként.
A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Nagy mennyiségben tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, mely zsírsavak köztudottan nagy szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, az agyfunkciók megfelelő működésében. A lenmag béltisztító hatásáról is ismert, ugyanis a nedvességtől nyákossá válik, így a béltartalom továbbításával segíti a salakanyagok kiürülését.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej).
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej).
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. Müzlihez tökéletes, de adhatjuk süteményhez, palacsintához, fasírthoz stb.
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma.
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunk. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.
A lenmagban rejlő többféle érték közül elsőként a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fitoösztrogén tartalmat érdemes kiemelni.. A hormonkészítményekkel (elsősorban Amerikában) sok évig folytatott "kísérletek" után derült ki, hogy sokkal inkább alkalmas a női problémák egy részének a levezénylésére, mint a mell és egyéb rákokat statisztikailag kimutathatóan előmozdító szintetikus hormonok.