Fogyaszd ezeket 50 felett az öregedés ellen!
Fiatalodj minden nap! A Harvard Egyetem tudósai szerint az alábbi étel(féleség)ek messze a legjobbnak bizonyultak az öregedés elleni harcban más táplálékokhoz képest, sőt, akár vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat. Félreértés ne essék, az öregedés elleni harc nem arra irányul, hogy megállítsa az idő múlását, hanem odafigyelést a szervezetünkre, egészségünkre, és ezáltal arra, hogy idős korban is teljes életet tudjunk élni, anélkül, hogy marokszámra kapkodnánk be a gyógyszereket, és napjaink fókuszában betegségeink állnának.
A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.
1. Resveratrol jóval fiatalabbá és élénkebbé teszi az embert.
A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a jó minőségű vörösbor (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a resveratrol. A rezveratrol öregedés gátló, meghosszabbíthatja a várható élettartamot úgy, hogy meggátolja az öregedéssel járó betegségek kialakulását, lelassíthatja azokat a géneket, amelyek az öregedésért felelősek. Segíthet továbbá megelőzni az infarktus, az agyvérzés és az érelmeszesedés kialakulását. Természetesen, ha nem szeretjük a bort, akkor étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatunk rezveratrolt.
2. Az étcsokoládéban jelentős mennyiségű antioxidáns található.
Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény, jó minőségű étcsokoládét (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap).
3. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek.
A katekin, melynek daganatellenes hatása van, gátolja a daganatot ellátó véredények kialakulását.
Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két- három csésze zöld tea (nem filteres) fogyasztása. Hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld teát fogyasztók rendszeres teázással a szívbetegségek kialakulását is csökkenthetik.
4. A cukor nélküli aszalt szilva magas ORAC értékkel rendelkezik.
Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC értéke egy élelmiszernek, vagy gyümölcsnek annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását. A cukor-nélküli aszalt szilva (5 dkg/nap 4-5 szem) fogyasztása naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték felét tartalmazhatja.
További fontos helyezettek az öregedési folyamat lassításában a búzafűlé, a fokhagyma, az almaecet és a virágméz!